Cocoonery of Pandora (een hermythische* doos)

De Cocoonery of Pandora is een artistieke ingreep/installatie in de bibliotheek van de Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen (gerealiseerd in opdracht van de onderzoeksgroep Body and Material Reinvented): een leeshoek, ‘hotspot’ voor artistiek onderzoek of 'verleidelijk' platform waar sleutelwerken, referenties en publicaties (i.s.m. de verschillende onderzoeksgroepen van de academie) gehuisvest en geconsulteerd kunnen worden.


Read More

Tickle

Tickle, tickle, little plant Feel enlightened by this hand. Let my fingers cross thy land, Help them find the magic wand.


Read More

Vooruitzwichten*

Het is u vast niet ontgaan dat de energieprijzen de pan uit rijzen en aangezien wij ten Blauwhuize* dag in dag uit overmatig veel energie investeren om smaakvolle parels voor de zwijnen aan onzen draed te rijgen, zien wij ons genoodzaakt om onze tijdrovende gulheid jegens Blauwblad wat in te perken.


Read More

Streuvelstaal

We verrijkten onze #Woordenschat met zijn naturalistische taalkunst en likken nog steeds onze vingers af bij werkwoorden als monkelplooien, spartelpoten, geksche(e)ren of staro(o)gen,...


Read More

Metrum

Om de hoek van de Blauwhuisstraat is de cirkel enkel krom voor de wakkerste kijker.


Read More

Snavelstaarderij*

De etymologische snavel* van het Blauwhaus heeft weinig gemeen met de Blauwhuisstraat en hoeve in Waartou (die haar naam te danken heeft aan haar leien bedaking). De naam 'Blauwhaus' verwijst naar...


Read More

#AbsoluteCijfers

Via de spookgang van blinde muren en garageboxen in de Blauwhuisstraat begeven we ons in de richting van de erfgoedwaardige Blauwhuishoeve waar zich lang geleden de eerste graaf van Waartou vestigde.


Read More

#ProefStuk

Wie zich in de materie verdiept, voorbeeldig #FieldWork praktiseert, onze Voetnootjes consumeert en op recreatieve wijze #DeepResearch beoefent, wordt hier straks misschien toch wijzer van.


Read More

Doolhof der Kalverliefde

Het los en dom gewoel dat jonge lieden plegen, Is juist gelijck een hof met duysent omme-wegen; Een hof, een lustig hof, en konstigh afgemaelt, Een hof, een listigh hof, waerin Eenieder dwaalt;...


Read More