#ProefStuk

Waartou is dus uit de modder geboren en wij zijn er met onze #AirCrafts bijna weer in beland. Daarr de blauwe schuit op ‘t eerrste zicht rraakt vaak kant noch wal. We dagen onze passagiers veelvuldig uit en snijden verraderlijke zandbanken aan. Edoch, wie zich in de materie verdiept, voorbeeldig #FieldWork praktiseert, onze Voetnootjes consumeert en op recreatieve wijze #DeepResearch beoefent, wordt hier straks misschien toch wijzer van. Mogelijk ontwart hij of zij zelfs ‘t smalle pad dat ons door den lusthof leiden kan; ‘t labyrint dat in ons hoofd en door onze handen is heropgestaan. 

Terwijl we onze #BesteBeetjes tot confituur recycleerden en onze kromme-wegen* formuleerden, brak het pinksterweekend aan. ‘t Was alsof de vlammen uit onze haren sloegen en we ons doldwalend* een weg bleven verspreken* in koeterwaals en tongentaal. Misschien heeft u daar als dorpskernbeminwoner* niet meteen veel soeps aan, maar dit blad werd ook geschreven om zelf enig vermaak in deze (soms veeleisende) avonduren* te vinden en als recreatief vertier voor onze vrienden: onze lezersrepubliek. 

Deze aantekeningen zullen weldra landen in de fortuinlijke, kunstzinnende* handen van festivalopzoekers en toevallige passanten die door Waartou dwalen. Met hen delen we onze waandacht* voor vriendschapsformules en de Blauwhaus HekkenKruisfilosofie[1] (die zo mooi met ‘t gekkenhuis te rijmen valt). 

De Cleyne voor Eenieder lonkt* iedereen mee om over onze kromme-wegen* te dwalen, gaandeweg onze hersenspinsels te vertalen door te proeven van verze vruchten* (best geconsumeerd met een korrel zout), om weer op adem en tot verzicht te komen* met dit #ProefStuk in hun kraag.

 

Tekst en stempel: eerder verschenen in Blauwblad No. 03, juni 2021 (p. 18).

Voetnootje:
[1] Zie Wauman, Wim (2019): GetijdenBoek/Book of Tides, p. 55, 56-59, 70-71 (ISBN: 9789490521493).


TAGS