#AbsoluteCijfers

Via de spookgang van blinde muren en garageboxen in de Blauwhuisstraat begeven we ons in de richting van de erfgoedwaardige Blauwhuishoeve waar zich lang geleden de eerste graaf van Waartou vestigde. Blauwe Wolk herinnert en verzinnebeeldt zich deze hoeve – waar hij in een vorig leven werk van Tina Gillen, Jan Fabre, Panamarenko en vele and’ren zag – als een herdersgrot waarin de zon immer schijnt. 

Maar eylaes! net als tegen de herbergdrempels, botsen we met onze vleugels frontaal tegen een poort die ons de doorgang ontzegt. De fraaie toegangsdreef wordt hier bewaakt door twee statige leeuwen. De #MadCats? Plato en Ajax? Kwipsch en Kwapsch

We hebben iets eigenaardends* met sleutels, hekwerken en #AbsoluteCijfers. Onze vrienden en vogelingen* van het Blauwhaus zal het vast dus niet verbazen: het huisnummer van het Blauwhuis in Waartou betekent* 17[17].

 

Tekst en foto’s: eerder verschenen in Blauwblad No. 03, juni 2021 (p. 16-17).

Voetnootje:
[17] Zie De Tuin van Gistern* en Morgen (Sint-Martinuskerk, Aalst); Blauwblad No. 00, p. 28: “Hij ligt vooralsnog niet wakker van Orwelliaanse nieuwsberichten of van het – al dan niet – winnen van ‘t Grootste Lot met de échte absolute cijfers: 5 na 12, dan 3, 2, 1 en ‘t huisnummer bij de deurbel: 17.” Toeval bestaat (niet)?


TAGS