Vakantiewit
De kleur vakantiewit helpt om onze geest binnenstebuiten te laten glijden en dus hielp het-staren-in-de-leegte-van-het-vakantiewit ook Blauwe Wolk om zich zo bont als een cirkel* te concentreren. Om zijn pijlen zowel hoog als laag te richten; het momentum te overstijgen. Om te geloven in de bereikbaarheid van lyrische atmosferen. Gevrijwaard van scherpe pieken en drassige dalen.
Vakantiewit heeft meer stijl dan kleur. Het is een zelfstandig én bijvoeglijk naamwoord dat ons helpt om ladders te beklimmen op te stijgen en veilig weer te landen. Om door ramen te kruipen, wallen te slopen, van de hak op de tak rivieren af te varen en aldus te herbronnen. Het is een kleurconcept dat omschrijft hoe je iets of iemand in een recreatief licht kan doen baden.
De kleuren die mooi dialogeren met vakantiewit zijn vast blauw en verbleekt oranje. Smaragdgroen, hoppescheut en – zoals Heerr Grrimminck het stelt: donkerrhout.
Dit huis ademde
– traag maar gestaag –
aarding in de geest,
stilte blij de grot,
wortels aan de einder.
#Aanknopingspunten
sloegen ’t stof uit onze veren
als betoverde bezemstrelen*;
joegen ’t lof door onze snavel:
drink-, vrucht- en dankbaar
bruisend vakantiewit.
Tekst: eerder verschenen in Blauwblad No. 03, juni 2021 (p. 34).
TAGS
[taxopress_postterms id=”1″]
De Pekvogel
Oskar ‘Voor’ de Pekvogel had weer malchance. Vorige week kreeg hij nog te krampen* met licht ontvlambare dampen, tot plots bleek dat de nood hoger was dan de hoogste tak.
Tuinhuis van de Dichter
Het volstaat om langs de voordeur het vakantiewit te betreden, 12 tot 13 passen rechtdoor te gaan en met de achterdeur het portaal weer af te sluiten. Zo stranden we bij het Tuinhuis van de Dichter. De kust is veilig: de valse reiger Narcissus valt nergens te bespeuren.
Luchtschepen voor de Plaatselijke Bewolking
Een van de voornaamste drijfveren voor de geplande POTLUCK happening was het organiseren van een tweede (gezellige) 'Sole Mio' Picknick op 1 mei en dus hebben we de Luchtschepen voor de Plaatselijke Bewolking uitgenodigd om die dag in onze voorspeltuin* te landen.
De Schone Schijnwerper
In deze editie richten we onze Schone Schijnwerper op kunstenaar Johan van Geluwe die in januari 2020 overleed. Van Geluwe effende ook het smalle pad der stempelwegen en wou o.a. via zijn mail-artprojecten kunst stichterbij* de mensen brengen: "ART IS EVERYWHERE".
#AirCrafts
Moe maar door daad en stuur aangeroerd*, staarden we de laatste avond tegemoet. Onze ogen leeggezogen, de blauwe veren (bijna) leeggepend, waren we weer bij 't begin geland: naast de nieuwe begraafplaats. De gevleugelde zandloper heeft zijn zin gekregen. Ananke haar groot gelijk.