Luchtschepen voor de Plaatselijke Bewolking

Madeleine Wermenbol en Wim Wauman en Isabel Bouttens voor Blauwhaus: Luchtschepen voor de Plaatselijke Bewolking, 2021
Wol en textiel: verschillende afmetingen

“Een van de voornaamste drijfveren voor de geplande POTLUCK happening was het organiseren van een tweede (gezellige) ‘Sole Mio’ Picknick op 1 mei en dus hebben we de Luchtschepen voor de Plaatselijke Bewolking uitgenodigd om die dag in onze voorspeltuin* te landen. Madeleine Wermenbol ontwierp en betoverde samen met Blauwe Wolk en Robin Asterisk* vijf oude wollen dekens tot vliegende tapijten met borduurwerk, stukken stof met bamboeprint (de afgedankte gordijnen aan de voordeur), verschillende labels, teksten en symbolen van Wim Wauman en Isabel Bouttens uit het Blauwhausnarratief.” (Ondertussen groeit de reeks verder aan en maakten we nog twee nieuwe Luchtschepen die via pop-up verschijningen werden gepresenteerd tijdens het Kunstenfestival Watou2021.)

Des vraies bons vivants ne se lèvent pas des sous-venirs.
Ils racontent les histoires des porteurs des bonnes heures
et ils se lavent au vent doux des tableaux vivants.

Gepubliceerd in Blauwblad No. 02: PL #12, 2020


TAGS