Walk of Shame/Walk of Fame

Wij zullen ons hier niet uitspreken over hoe het gesteld is met de onderstebovenkamers van onze beleidsvoeders* of experten maar in een benarde epidemiologische situatie klokt* onze verbeelding overuren! Het POTLUCK project illustreert namelijk op voorbeeldige wijze de methoden, denkdeelden, processen en ambities van het Blauwhausproject of -narratief.

We klampen ons vast aan een handvol aanknopingspunten of HekkenKruissleutels om het Houten Hekwerk (PL #10) weer te openen, zoals #ActesdePrésences, #AirCrafts, #BesteBeetjes, #MakingisConnecting en #HerstellingsWerkzaamHeden

We braken* ons hoofd over alternatieve benaderingen en presentatiewijzen zoals een drive-in cinema (aan het atelierraam) of een takeaway picknick (die zich met bubbles zou kunnen verplaatsten naar het publieke domein van het buurtpark) maar toverden uiteindelijk nog een derde weg uit onze mouwen: de papieren kruisweg die nu in uw handen zweeft*. Hierin wordt met een knipoog de Walk of Shame geschetst waar het tentoonstellingstraject en het scenario van het digitalig voorspel* elkaar ontmoetten. 

Op de volgende pagina’s bespreken we in beknopte bewoordingen de verschillende interventies die in samenwerking met het ‘Creamteam’ werden gerealiseerd. Het ‘Creamteam for POTLUCK’ bestond uit Baldvin Einarsson, Bibi Diabokua, Blauwe Wolk, Eva Verbruggen, Ilse Van Roy, Isabel Bouttens, Jana Arns, Kelly Schacht, Madeleine Wermenbol, Martine Coppens, Melvin Vanderstylen, Pieter Léon Vermeersch, Robbert&Frank Frank&Robbert, Robin Asterisk*, Sarah Corynen, Stefanie François, Warre Mulder en Wim Wauman. 

 

Tekst eerder verschenen in Blauwblad No. 02, mei 2021 (p. 9)

Afbeelding: Baldvin Einarsson voor Blauwhaus: The Truth About…, 2021 Concrete tile: 50 x 50 x 4 cm


TAGS