‘Sole Mio’ Potluck Picknick – 22 mei 2022

De ‘Recreatieve Blauwhausbeweeging der Aardsmodernisten‘ nodigt U uit om in de Lijsternesttuin goêndag of smaakwel* te komen zeggen tijdens onze informele (Blauwhaus) ‘Sole Mio’ Potluck* Picknick op zondag 22 mei (vanaf 12u).

Wij verzoeken U plaats te nemen op of rond onze geborduurde dekens of Luchtschepen voor de Plaatselijke Bewolking. Om grasduinend door onze (Blauwblad) Lijsternestreeks van de verze vruchtenconfituur op ‘t krentenbrood of Snørrebröt van bakker Lateur te proeven, terwijl U van ‘t bruisende lenteleven geniet. En om samen te proosten op Eenieders geluk: Elk zijn goêndag!

In de Lijsternest hoorspeltuin* zullen wij U als Stok-heren en -dames hartelijk verwelkomen! Gewapend met Toovertelstokken en -teerlingen zullen wij U op recreatieve wijze om den tuin leiden en tot bij ons kraam brengen, terwijl wij U de kakelverze* (Blauwblad) Lijsternestreeks spreekwoordelijk zullen aansmeren.

Het gros van onze Blauwhausvrienden is inmiddels vertrouwd met de ‘potluck’ picknickformule: breng zelf iets mee om te smullen en drinken, en een extraatje om te delen met potentiële nieuwe vrienden als U deze ‘happening’ in ‘t Westernvlaamsche* Ingooigem samen met ons ten volle wil beleven…

 

ZONDAG 22 MEI vanaf 12 tot 17u in de tuin van Het Lijsternest:
Stijn Streuvelsstraat 25, Ingooigem (Anzegem). 

 

*toegang tot ons evenement is gratis. Het Streuvelsmuseum kan bezocht worden tussen  11u en 17u (standaard: 3€ / gratis voor jongeren, studenten, lerarenkaart). Parkeren doet U best bij de kerk van Ingooigem (5 min stappen) of ter hoogte van Stijn Streuvelsstraat 17.

*Wij bieden geen eten of dranken te koop aan. Potluck means “bring your own (and share)”. De Blauwbladpublicaties zijn wel verkrijgbaar aan ons kraam.

*Dit evenement wordt georganiseerd i.s.m. Het Letterenhuis/Stijn Streuvelsmuseum en kadert in het project VENSTERLANDEN XL (20 en 21 mei). In de nabije omgeving kan je wandelen; kunst zien (bijvoorbeeld in Otegem: de Egelantier of galerie 10a); of nog iets gaan eten of drinken in bistro In d’Halve Maan (Ingooigemplaats, 11u30-18u) waar we het fineerwerk Broodschrijver uit de reeks ‘Aardsmodernisten’ presenteren.

 

“Goêndag is een schoon woord, met nog schoner betekenis: ik wens dat de dag u goed zij! Wat kan men hartelijker uitdenken? Jammer dat het schoon gebruik wegvalt – twee mensen die elkaar ontmoeten, onbekenden en de een de ander goede dag toewenst – als er meer zijn, dan luidt het: elk zijn goêndag! Veel schoner dan de gewone groet: salut! die niets inhoudt dan een beleefdheidsformule.
En een ‘goedenavond’, een ‘slaapwel’, ‘goed te rusten’, ‘vaarwel’: wie denkt er aan de verheven betekenis van zulk een wens, of wat het inhoudt een nacht goed te slapen, na de reis goed thuis te komen… enz.”

Stijn Streuvels: Ingooigem (III: 290)


TAGS