Making is Connecting

Blauwhaus is geen collectieve onderneming maar bij een aanzienlijk deel van de activiteiten en projecten die (‘artistiek directeur’) Wim Wauman namens Blauwhaus initieert worden andere artiesten betrokken. Blauwhaus werkt regelmatig samen met een beperkte kring bevriende kunstenaars en makers waaronder Kelly Schacht, Warre Mulder, Madeleine Wermenbol, Ilse Van Roy en Pieter Léon Vermeersch en een uitbreidbaar gelegenheidscollectief of #Dreamteam. Soms beperkt de samenwerking zich tot het presenteren van bestaand werk in de vooropgestelde context van een specifiek Blauwhausproject maar vaak wordt ‘samen’ met de gastkunstenaars ook nieuw werk gerealiseerd. Hieronder bieden we een overzicht van de gasten en kunstenaars die Wim heeft uitgenodigd of waarmee we hebben samengewerkt sinds het WORK FLOW tentoonstellingsproject (2018) waaruit Blauwhaus is ontstaan.

 

2021: De Schone Schijnwerper (in Blauwblad)
Warre Mulder, (Stichting) Johan van Geluwe, Evelien Hiele

2021: Creamteam for POTLUCK
Baldvin Einarsson, Bibi Diabokua, Eva Verbruggen, Ilse Van Roy, Isabel Bouttens, Jana Arns, Kelly Schacht, Madeleine Wermenbol, Martine Coppens, Melvin Vanderstylen, Pieter Léon Vermeersch, Robbert&Frank Frank&Robbert, Sarah Corynen, Stefanie François, Warre Mulder.

2021: De Tuin van Gistern* en Morgen, Sint-Martinuskerk, Aalst
Isabel Bouttens, Madeleine Wermenbol.

2020: Floating just above, Passages festival, Sint-Niklaas
Isabel Bouttens, Michael Harrisson (composer, NYC), Pieter Stas, Vincent Werbrouck.

2020: De Keuze van Blauwe Wolk
(i.c.w. students of the art academy of Waasmunster) Anneke D’Hollander, Bea Hageman, Bram De Schepper (LG), Denise Nieuwejaers, François De Geest, Josse Neirinck & Cammie Stuerbout (MG), Laure Delmeire, Magy Michiels, Nathan Verstraete, Nick Lanckman (MG), Pheadra Van Genabet, Quinten Luyten (MG), Sarah Corynen, Vera Stilten, Wim Penning,…

2019: Blauwhaus: A Play with Arts and Crafts
(Residents) Adam Galach, Alice McCabe, Chantal van Rijt, Evy Bosman, Hadewych Becuwe, Hilde Borgermans, Ilse Van Roy, Isabel Bouttens, Kelly Schacht, Leen Huet, Lander Cardon, Madeleine Wermenbol, Veerle Verschooren, Warre Mulder.
(Guest artists / makers / performers) Ben Kockelkoren, Elke Hoste, Liesbeth Stas, Lieven Segers, Maria Degrève, Melvin Vanderstylen, Nelle De Maeyer & Alain Rinckhout, Paul Demets, Paul D’Haese, Pieter Stas, Pieter Léon Vermeersch, Robbert&Frank Frank&Robbert, Sophie Whetton.
(Seminar guests) Arjen Mulder, Prof. Dr. Arthur Cools, Prof. Dr. Caroline Voet, Dr. Guy Bovyn, Johan Steyaert, Prof. Dr. Lara Schrijver, Leen Huet, Wilfried Huet.
(Assistance) Kaat Somers, Sarah Corynen.
(Partners & support) Academy for Visual Arts Waasmunster, Royal Academy for Fine Arts Antwerp, ARIA (Antwerp University), Milo-Profi Kontich.

(prelude)
2018: WORK FLOW A Play with Arts Apes and Crafts
(Exhibited artists/works by) Philip Aguirre, Richard Artschwager, Virginie Bailly, John Baldessari, Evy Bosman, Edward Burtynsky, Paul Casaer, Sarah Corynen, Anton Cotteleer, Joachim Coucke, D.D. Trans, Rik De Boe, Goele De Bruyn, Babs Decruyenaere, Luc Deleu, Wim Delvoye, Peter De Meyer, Stefaan Dheedene, Filip Dujardin, Nick Ervinck, Christophe Floré, Jerry Galle, Alexis Gautier, Paul Gees, Geert Goiris, Ane Hjort Guttu, Quinten Ingelaere, Athar Jaber, Conny Kuilboer, atelier lachaert dhanis, Almudena Lobera, Charlotte Lybeer, Thomas Min, Sofie Muller, Michael Petry, Kelly Schacht, Roeland Tweelinckx, Maarten Vanden Eynde, Antoine Vandewoude, Eric van Hove, Egon Van Herreweghe, Kristof Van Heeschvelde, Herman Van Ingelgem, Ilse Van Roy, Jan Vercruysse, Benjamin Verdonck, Stephen Verstraete, Wim Wauman, Wellness Centre ‘Future Proof’ and Dirk Zoete.
(Seminar guests) Dr. Bert Schepers, Dr. Eric van Hove, Dr. Michael Petry (London).
(Partners & support) Cultuurcentrum Sint-Niklaas, Royal Academy for Fine Arts Antwerp, ARIA (Antwerp University).


TAGS