Intentieverklaring

Wat wil het Blauwhaus met hun betaalde vriendschappen of aflaten en Blauwblad nu eigenlijk bereiken? Waartou[1] zal dit alles leiden? Deze pertinente vraag brandt op Ssssst[2] haar zilte lippen.

Het antwoord is meervoudig maar niet zo moeilijk te begrijpen.

We zochten een alternatief om onze ideeën, ons werkproces en onze verzinsels (met u) te kunnen delen. We stonden te popelen om de gasten en kompanen van ons gelegenheidscollectief af en toe eens een Schone Schijnwerper aan te bieden en om in één beweging ook een vertrouwensband rond de snavels van een hemelsbreed publiek te smeden.

Wij nodigden u ook uit als getuigen tijdens de totstandkoming van ons voortkabbelend Blauwhausscheppingsverhaal. Voor die primeur en als ‘aflaat’ om onze post- en drukkosten te dekken vroegen wij een bescheiden bijdrage van 21€. Ons self-publishing project steunt dus op wederzijds engagement en crowdfunding. Daarin las Blauwe Wolk de volgende formule: 

Crowdfunding = cloudfunding = cloudfeeding = crowdfeeding.

De crowd geeft een peulschil of enkele apennoten aan de wolk, waardoor de wolk wordt gevoed. Op zijn beurt kan de wolk de crowd (of school van vogelingen*) voeden met recreatieve ideeën, beeldige kunst of ernstige spielerei. Gevrijwaard van de gekapitaliseerde Epidemiologische Situatie, hoeft u zich daarvoor nauwelijks te verplaatsen. Wij zorgen er (soms eigenhandig) voor dat onze gerechtjes, voor een appel of een ei (meermaals per jaar) tot aan uw deur – bijna tot in uw luie zetel – worden afgeleverd wanneer de tijd rijp is.

 

Tekst: eerder verschenen in Blauwblad No. 01, feb. 2021 (p. 8).

Voetnootjes:
[1] Waartou — koosnaam voor Watou, een dorp in de westhoek.
[2] Ssssst — een personage (slang) uit De Tuin van Gistern* en Morgen. (Zie Bb. No. 00: 4,24).


TAGS