Vogelvrijfluiter

Omdat Vrijsluiter No. 01 heimelijk smeekte om een opvolger, voegden we als neven- of blijspel bij Blauwblad No. 08 opnieuw een Vrijsluiter toe. En al meteen moeten we onszelf op de typende vingers tikken! Eigenlijk kunnen we niet anders dan dit voorlopig orgelpunt van ‘t Blauwbladavontuur de Vogelvrijfluiter* noemen. Kiri Eylaes! U leest het goed: wij houden ons veel vergend self-publishing engagement en deze samenwerking aangaande onze parels voor erezwijnen en vrienden tot nader order voor gestreken*.  

Wil dit zeggen dat ook de hermythische* Blauwhausbeweeging der Aardsmodernisten de stekker uit ‘t energienet trekt en hun ploeg uit den dwaalgrond slameurt? Blijlange* niet! Het wil enkel zeggen dat we ruimte scheppen voor een andere benadering. Om te muteren tot iets anders, iets vers (lees ook p. 26).

We schreven ons als aartsmodern oteur zo vrij als een vogel maar floten niets uit* want ‘t zyn goe geeèst’n die weere keeèr’n en wellicht krijgt Blauwblad wel nog ne kwispelsteert naar aanleiding van een nieuw project of initiatief. Ik blijf immers (tegen ‘t beter te vergeten in), vertrouwen in onze eigenwijze wonderzoekspraktijk en ‘t recreatief potentieel van onze #AirCrafts. Deze Vogelvrijfluiter* kondigt de winter aan: een broodnodige herbronningsperiode als aanknoop* tot een nieuwe steert en een herbegin.

 

*gepubliceerd in de Vogelvrijfluiter bij Blauwblad no. 08, november 2022: p. 1, 28.


TAGS