High Life Hatters

Op 31 maart 2012 werd bij Julian’s Auctions (Gardena, Californië, VS) tijdens een “Hollywood Legends” veiling een onooglijke en afgeleefde bol-hoed geveild en verkocht voor 57.600 $ (exclusief veilingkosten). Een bolhoed die niet door ‘Stok-heer’ Stijn Streuvels werd gedragen, maar door Charlie Chaplin.

Wij prijzen onszelf nu de kemel te rijk* omdat wij ten Blauwhuize beschikken over een gelijkaardig én onberispelijk exemplaar met daarin hetzelfde HIGH LIFE HATTERS embleem! Wij kochten de bolhoed van een particulier voor 80 € maar wij kunnen U verzekeren dat hier een unieke investering en gigantische opportuniteit voor het bieden ligt*! Onze bolhoed werd immers – zoals het een High Life Hatter betaamt – “op de Bergweide gedragen door de geestrijke* vader van de Aardsmoderne Blauwhausbeweeging* met allitererende naam”. Wij overwegen zelfs om weldra een heuse (Blauwhaus) “Follywood Legends” veiling te (laten) organiseren…. 

Tekst en illustratie eerder verschenen in ‘Vrijsluiter No. 01’, mei 2022: p. 16 .


TAGS