Yestoday’s Garden

Ooit ontwierpen we een plattegrond als navigatiehulpmiddel voor het multiversum van onze digitale tuin boomvol* symboliek, kromme-wegen* en recreatieve krachten gebaseerd op de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. Vandaag lijken we echter gestrand op een eiland omringd door een Sea of Snails en dus bij een nieuw scenario-in-wording voor de animatie kortfilm Yestoday’s Garden (i.s.m. producent Lunanime en met steun van het VAF). Een project dat aanvankelijk werd geconcipieerd als een groeiend, biodynamisch organisme waarbij gedaanten voortdurend evolueren; betekenissen steeds weer veranderen en nieuwe varianties op verhaallijnen blijven ontstaan.

Op de volgende bladzijden presenteren we in avant-première een herbyrint* met vier uitgewerkte ontwerpen voor de levende organismen en sprookjesachtige hybriden die we reeds aangeplant hebben in de filmische Voorspeltuin* van Gistern* en Heden en waar Niets blijft wat het is, was of lijkt. Elke ‘prent’ gaat gepaard met een fantasie of ‘Song’ waarin ideeën tot uitdrukking worden gebracht die richtinggevend (kunnen) zijn voor de verdere evolutie van het tekenwerk en de narratieve ontwikkelingen van de animatiefilm (het script). De specifieke eigenschappen en merkwaardigheden die via de Songs aan de planten werden toegedicht, kunnen nog te allen tijde muteren onder impuls van de jongste inzichten, vruchten of vondsten onzer verbeelding of ten bate van ons overkoepelend Blauwhausavonduur*.

We kindly welcome you on this provisional fantasmagorical trip through our Blauwhaus garden full of marvelous hybrids…

Tekst en illustratie: eerder verschenen in Blauwblad No. 05, feb. 2022 (p. 16-17).


TAGS