‘SOLE MIO’ POTLUCK PICKNICK


ArtistWim Wauman, Madeleine Wermenbol en Isabel BouttensTitle(Blauwhaus) 'Sole Mio' Potluck PicknickYear2022Series'Sole Mio' PicknicksDuration1 afternoonMaterialspop-up exhibition, interventions, guided tour, informal talks, etc...Availablebook us for artistic and literary events, fairs, festivalsDe ‘Recreatieve Blauwhausbeweeging der Aardsmodernisten‘ nodigde uit om in de Lijsternesttuin van Stijn Streuvels (in Ingooigem) goêndag of smaakwel* te komen zeggen tijdens een informele (Blauwhaus) ‘Sole Mio’ Potluck* Picknick op zondagmiddag 22 mei. Om iets mee te brengen om te picknicken, grasduinend door onze (Blauwblad) Lijsternestreeks van de verze vruchtenconfituur op ‘t krentenbrood of Snørrebröt van bakker Lateur te proeven en van ‘t bruisende lenteleven te komen genieten.

Gewapend met Toovertelstokken en -teerlingen leidden wij de bezoekers op recreatieve wijze om den tuin waar we onze geborduurde dekens of Luchtschepen voor de Plaatselijke Bewolking hadden tentoongespreid en langs een aantal kunstobjecten waar wij heel wat verstrooide woorden over te vertellen hadden. Wij brachten hen tot bij ons ‘kraam’ waar we de kakelverze* (Blauwblad) Lijsternestreeks spreekwoordelijk probeerden aan te smeren.

 

VOORGESCHIEDENIS:

De ‘eerste’ Blauwhaus ‘Sole Mio’ Picknick werd georganiseerd door Wim Wauman op woensdag 1 mei in Waasmunster en bijgewoond door o.a. Alice McCabe, Chantal van Rijt, Hilde Borgermans, Ilse Van Roy, Isabel Bouttens, Melvin Vanderstylen, Sarah Corynen, Stefanie François, Veerle Verschooren en Warre Mulder. In 2020 werd het organiseren van een nieuwe Blauwhaus Picknick verhinderd door de Coronamaatregelen. Op 1 mei 2021 werd een ‘tweede’ Sole Mio presentatie in de voorspeltuin* van het Blauwhaus in Sint-Niklaas om diezelfde reden slechts geënsceneerd (en enkel bijgewoond door Isabel Bouttens, Jana Arns, Kelly Schacht, Madeleine Wermenbol, Melvin Vanderstylen, Sarah Corynen en Warre Mulder).

In augustus 2021 moesten we de geplande Blauwhaus ‘Sole Mio’ Picknick in het Brennepark van Watou afgelasten door aanhoudende regen (en modder) maar in augustus werden de ‘Luchtschepen’ toch nog gepresenteerd in de tuin van het Festivalhuis in Watou n.a.v. een evenement i.s.m. de Stichting Johan van Geluwe en de curatoren van het Kunstenfestival Watou 2021. Het plezier was echter van korte duur want een hevige regenbui zorgde (alweer) voor een vroegtijdige ontmanteling van de tuin. Op zondag 3 september 2021 landden de ‘Luchtschepen’ nogmaals in Watou bij het afsluiten van het kunstenfestival.