Mistgordijn


ArtistMadeleine Wermenbol voor/for BlauwhausTitleMistgordijnYear2021Size223 x 210 cm (made to measure)Materialsprinten polyester (curtain)AvailableContact Madeleine WermenbolFragment uit Blauwblad No. 02 (PL #04), mei 2021:

Aan de voordeur golft en wappert een nieuw ‘glasgordijn’ beprint met schimmige contouren, mistige kleurwolken en vogels naar een digitaal ontwerp en idee van Madeleine Wermenbol. Het werk benevelt en scheert over het raakvlak tussen binnen en buiten, tussen de openbare (zichtbare) en de private ruimte. Wanneer de privacy in huis wenselijk is, schermt dit ‘mistgordijn’ de traphal, grot (zie #16), gang of de ‘galerie van het recreatief kunstencentrum’ Blauwhaus af van nieuwsgierige blikken.

Er heerst een atmosfeer van onophoudelijke bedrijvigheid in deze huiselijke kooi. Wanneer er niemand thuis is, razen de trekvogels achter de metalen ‘tralies’ van de voordeur toch steeds voorbij. Net zoals er achter de schermen voortdurend en duchtig wordt geschreven en herschreven, (her)uitgevonden en/of geproduceerd.

Achter (of voor) het Mistgordijn bevindt zich de traphal en daar begint de ‘(Bovennatuurlijke) Gang van Zaken‘.