(Blauwblad) Lijsternestreeks

Drie van de eerste vier Aardsmodernisten Gonella, Persephone, Wodan en de Broodschrijver werden tentoongespreid* in Ingooigem (In d’Halve Maan), Marke (‘t Vliegend Tapijt) en Otegem (de Egelantier) om een promotiestuntje op te voeren voor de (Blauwblad) Lijsternestreeks.

De (Blauwblad) Lijsternestreeks is een artistiek en poëtisch project van Wim Wauman (auteur en kunstenaar) en Isabel Bouttens (illustrator) en het resultaat van een schrijfresidentie in Het Lijsternest/Stijn Streuvelsmuseum te Ingooigem (februari 2022).

We lieten ons inspireren door broodschrijver Stijn Streuvels, de kunstreproducties, boeken en parafernalia die we aantroffen in het museum, de Wodanwind die tijdens ons verblijf over de ‘Bergweide’ raasde, het varken van Sint-Antonius (de patroonheilige van Ingooigem) en de nabije omgeving rond het Lijsternest.

‘De Lijsternestreeks’ omvat alle Blauwbladpublicaties van ‘jaargang 2022’ in een fraai bestempeld doosje: één Vrijsluiter* en drie Blauwbladpublicaties vol verstrooide woorden, informatieve teksten, fabelachtige verzinsels en versjes, foto’s en illustraties (op handzaam A6-formaat). Wie een exemplaar van de Lijsternestreeks bestelt via onze webshop en zich registreert, blijft geabonneerd op Blauwblad en ontvangt in het najaar nog ‘Blauwblad No. 08’ in de brievenbus om de reeks compleet te maken.
We bieden ook een ‘limited edition’ aan voor erezwijnen* die ons project willen ondersteunen.