Hoge Hoed met Pluimen en Streken


ArtistEva Verbruggen, Wim WaumanTitleHoge Hoed met Pluimen en StrekenYear2021Size28 x 39 x 35 cm (on pedestal: H 56 cm)MaterialsWool, felt, iron wireEdition1/1AvailablePrice on requestFragment uit Blauwblad No. 02, 2021 (PL #22):

Eva Verbruggen wees Blauwe Wolk (telepatisch?) door haar creaties en vakvrouwschap op het potentieel van een eigen ‘hoge hoed’. Een schalkse knipoog naar het hoofd in de (blauwe) wolken met daar bovenop (als een gevleugelde verwijzing) Robin Asterisk*: de pluimen op zijn hoed.

Wim Wauman voorzag het theatrale object van een gepaste drager: een donkerhouten beeld (met drie hoofdjes) in Afrikaanse stijl bovenop een houten tafeltje met spiraalvormig been. Het zijn de #BesteBeetjes. Een afdankertje uit de kringloopwinkel en een artikel dat tegen de kop werden getikt* op tweedehands.be

De Hoge Hoed met Pluimen en Streken is een spelersattribuut uit het Theater van de Voorbeeldige Praktijk en kwam meer dan te pas als hulpmiddel om ons digitalig voorpel* te verbeelden tijdens de happening op 1 mei. Welbepaald bij de act, meditatieve oefening of scene rond het Spieghelei (PL #21).