Baksteen/Brick


ArtistRobbert & Frank Frank & RobbertTitleBaksteen/BrickYear2021Size4 x 21 x 6 cmMaterialsClayAvailableContact: Robbert&Frank Frank&RobbertPermanent ‘in situ’ guest-intervention at Blauwhaus (Sint-Niklaas).

Fragment uit Blauwblad No. 02 (PL #20):

Op dinsdag 16 maart kwam een olijk* duo een hachelijke ‘operatie’ en vakkunstig* voorspel uitvoeren om het leed van de wereld en de weinig begerenswaardige omstandigheden in het Hiernumaals af te zweren. Misschien ook om de tand des tijds te temmen en de trage teloorgang van het Blauwhaus af te zweren?

Ze kapten en zaagden een steen uit de oorspronkelijk gevel van het huidige Blauwhaus aan diggelen, en metselden en voegden een nieuwe baksteen (die ze op maat hadden gefabriceerd) als nieuwe hoeksteen of amulet in de muur. De steen draagt een inscriptie met een boodschap die door de kunstenaars Robbert&Frank Frank&Robbert al meermaals werd gearticuleerd en uitgedragen: ‘GO AWAY SORROW OF THE WORLD’.

Deze bijdrage aan het kunstenfestival is ook hun ‘kunstwerk van de maand – mei 2021’ en op 1 mei lanceerden R&F F&R via hun nieuwsbrief en op hun website een videoclip waarin ze het werk en de making off presenteerden. Die uitzending kan beschouwd worden als satelietproject of ‘tentakel’ van ons digitalig voorspel*.