Aardsmodernist (Broodschrijver)


ArtistWim WaumanTitleAardsmodernist (Broodschrijver)Year2022SeriesAardsmodernistenSize51 x 37.5 x 15 cmMaterialswood, veneer, glue, oil, pipeEdition1/1Available2.800 €Geïnspireerd door ‘t wonderzoek* in Het Lijsternest – dat prente in mijn verbeelding sloeg – en de Streuvelsparallel tussen omgevingsprikkels en timmerhout (> Lb. 01: 30), maakte ik van ‘t fijnhout waardevol ‘timmergoud‘ en de eerste nieuwerwetse Aardsmodernisten: de Broodschrijver (> Lb. 01: 6), Gonella (> Lb. 02: 6), Persephone (> Lb. 02: 12) en Wodan (> Lb. 02: 35). Het zijn onze kakelverze* personages:  verschijningen die indruk hebben gemaakt en met de (Blauwblad) Lijsternestreeks ingang vonden in de drukbewolkte* Blauwhauswereld. Ze accentueren onze multidisciplinaire aanpak en we beschouwen hen als de eerste ambassadeurs van de ‘Blauwhausbeweeging‘ (sic).

Als recreatief promotiestuntje naar aanleiding van het publiceren van onze Lijsternestreeks worden deze zomer de eerste Aardsmodernisten (vergezeld door een QR-code die de weg naar onze website wijst) tentoongespreid* op verschillende locaties: de Broodschrijver verblijft In d’ Halve Maan (Ingooigemplaats 44, Ingooigem-Anzegem) op een ferme boogscheut van ‘t Lijsternest. Aan ‘t hemels restaurant t Vliegend Tapijt (Pottelberg 189, Marke-Kortrijk) vertrouwden we hofnar Gonella toe. Omdat we haar zo graag zien, blijft onze Persephone nog even hangen in ‘t Blauwhaus te Sint-Niklaas. Waar Wodan heen waait, weten wij nog niet maar met zijn vier windstreken komt hij vast in zijn wondergloed* terecht.

De Recreatieve Blauwhausbeweeging der Aardsmodernisten nodigt U uit voor een gezellige potluck* picknick op zondagmiddag 22 mei in de Lijsternesttuin, Stijn Streuvelsstraat 25 – Ingooigem (Anzegem).

*Breng iets mee om samen van te smullen en zeg eens goêndag om alle bruisende zonnewensen spreekwoordelijk – als met timmergoud – te vervullen. Drijf mee op de vogelvrije verzinnebeelding, laat je vervoeren door de Luchtschepen voor de Plaatselijke Bewolking (geborduurde dekens) en proef onze verze vruchtenconfituur op ’t Snørrebröt van bakker Lateur terwijl U kennismaakt met de (Blauwblad) Lijsternestreeks en geniet. Met Toovertelstok en -teerlingen ter hand, zullen wij U om den hoorspeltuin* leiden en op informele wijze vertellen over ‘t schrijfwonderzoek* in ‘t Hof van Februari.